Wie zijn wij

Team Terra bestaat uit jonge, gedreven, enthousiaste en bewuste mensen die de wereld een stukje mooier willen achterlaten voor de volgende generaties.

 

Arno van den Berg

Een alternatieve en kritische kijk op de huidige samenleving was voor hem heel normaal, reeds toen hij jong was kreeg hij dit bewustzijn mee van zijn ouders. Na een praktijktraining Permacultuur werd dit inzicht meer vergroot en legde hij zich toe op veel facetten van duurzaam leven, zoals duurzaam energieverbruik en composteringstechnieken. Samen met Louise runt hij het bedrijf De Oersprong

 

Cora Schram

Gedreven door de vraag hoe mensen over de hele wereld samenleven en samenwerken met elkaar en hun omgeving, trok Cora voor haar studie Antropologie de wijde wereld in. Na haar studie zette ze haar fascinatie voor dit thema voort in verschillende educatieve programma’s in binnen- en buitenland. (Jonge) mensen tot denken aanzetten en handvatten aanbieden om zelf voor verandering te zorgen, is haar drijfveer. Een drijfveer die pas echt handen en voeten kreeg toen Cora in aanraking kwam met permacultuur. Sindsdien staat ze weer met beide benen op de Hollandse grond, en werkt ze als zelfstandige in de natuureducatie. Hiermee wil ze een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving, waarin mensen opnieuw leren samenwerken met de natuur. 

 

Ido Pot

Ido houdt zich al geruime tijd bezig met het opzetten van organisaties en alles wat daarbij komt kijken. Het inrichten van de organisatie binnen een plat model waarbij iedereen wordt ingezet op zijn kracht en iedereen evenveel waard is, is het motto. De insteek is altijd dat iedereen zich prettig voelt binnen de organisatie, als je je prettig voelt zul je dit uitstralen en laat je anderen zich prettig voelen. Met zijn eigen bedrijf Time for Now biedt hij ook anderen diensten aan om een organisatie te vormen of om te vormen. Binnen Team Terra focust Ido zich ook op de algehele coordinatie en zakelijke betrekkingen.

 

José Hamer

De vakken geologie in de studie Technische Aardwetenschappen hebben voor haar de diersoort 'mens' weer netjes op hun plek gezet. Haar gedrevenheid komt vooral vanuit het geloof in zelfvoorzienendheid. Leer voor jezelf en je buren te zorgen, en dat lukt alleen samen met de natuur. Jose heeft een grote passie voor het verbinden van mens met duurzaamheid. Ze zoekt graag de grenzen op en combineert factoren die een grote bijdrage leveren. Naast Team Terra heeft Jose ook Ecolofiets.

 

Louise van Luijk

Enkele jaren reizen en vrijwilligerswerk op bijzondere plekken in de wereld hebben haar interesse voor een duurzame en natuurlijke samenleving zodanig aangewakkerd dat zij hier nu fultime mee bezig is. Een praktijktraining Permacultuur en verschillende andere praktische cursussen en trainingen hebben haar visie handen en voeten gegeven om er daadwerkelijk praktisch mee aan de slag te gaan. Vooral het ontwerpen en aanleggen van eetbare tuinen is haar passie. Ook het daaruit voortkomende voedsel verwerken is een grote liefhebberij. Zij runt samen met Arno het bedrijf De Oersprong.

 

Nica van Oudheusden

Na het afgerond te hebben van de Permacultuur opleiding is Nica bij Team Terra op meerdere plekken aan het werk. Ze streeft naar een harmonieuze wereld voor zichzelf en de mensen om haar heen. Sinds kort heeft ze haar eigen bedrijf Groeien waarmee ze meer mensen wil gaan bereiken om prettig en onafhankelijk te kunnen gaan leven. 

 

Nina Winkelhuyen 

Nina heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan binnen de biologische en duurzame voedselsector. Zo heeft ze gewerkt in verschillende biologische eetgelegenheden en een aantal jaar een biologisch veganistisch eetcafé gerund in een collectief. Om die interesse verder uit te bouwen is zij de opleiding Landbouw & Zorg gaan doen. Sindsdien weet ze dat haar hart ligt bij de zogenoemde 'eetbare tuinprojecten' en met name waar er sprake is van de combinatie tussen zorg en tuinieren. Vlak na het afronden van haar studie is zij haar eigen bedrijf begonnen onder de naam 'De Groene Garde'. Met haar eigen bedrijf heeft ze als doel om het ideaal van een lokale, duurzame en biologische voedselsector op te zetten wat gaat van zaadje in de grond tot het eten op ons bord.

 

Suzanne Luppens

Suzanne is een kei wat al het fijne betreft. Ze heeft oog voor detail en zet de puntjes altijd op de i. Ze is microbiologe en heeft van daaruit veel kennis van de aarde. Daarnaast weet ze veel van permacultuur. Die combinatie maakt haar een sterke factor binnen Team Terra. Naast Team Terra legt ze als zelfstandige ook tuinen aan voor particulieren en organisaties: www.permacultuurhovenier.nl

 

Team Terra wordt ondersteund door een groot aantal ZZP´ers die op projectbasis hun expertise in komen zetten zoals bij de constructie van amfitheaters (Bart van Oudheusden), voor organisationele kwesties (Jay Navarro en Fleur van Rijn), voor tuinkwesties (Taco Blom), ter controle voor speelgelegenheden (Wouter van Santen), een kippenhok gemaakt van oud steugerhout bij een kinderopvang (Dennis Storm), de aanleg van een speeltuin met water (Eelke Bontekoe) en zijn er nog vele anderen die ons bij andere thema´s hebben geassisteerd. De kwaliteit staat altijd voorop en zoeken wij voor elk project de beste mensen.

Volg ons op Facebook!